A munkámról dióhéjban

avagy mivel foglalkozik egy madár-ember kooperációs szakember

Természetalapú megoldások​​

A természetalapú- vagy természetközeli megoldások (Nature Based Solutions) a természetes, illetve módosított ökoszisztémák védelmét, helyreállítását, valamint az ezekkel történő fenntartható gazdálkodást foglalják magukba.

1

Biodiverzitás

A biodiverzitás fogalma a Föld több milliárd élő szervezetének összességét és a közöttük létrejövő interakciók együttesét jelenti. Ezek az élő szervezetek életünk alapvető részei, amelyek nélkül elképzelhetetlen az életünk.

Mi a biodiverzitás és miért fontos megőriznünk?

2

Madár-ember kooperáció

Az ökológiai gazdálkodás alapelveire támaszkodó madár-ember kooperációs gyakorlat egy intenzív, egymásra épülő és egymásból építkező lépcsőzetes fejlődési stratégia, amiben a populációk kölcsönösen előnyös kapcsolata a win-win kölcsönhatásokban is ki tud teljesedni- az eredmény pedig nem más, mint egy élő és életet adó egészséges, kiegyensúlyozott környezet.

3

Mindennapi madárvédelem

Földünk madárpopulációinak minden egyes tagja kiemelkedően fontos szerepet foglal el az ökoszisztéma és a biodiverzitás egyensúlyának biztosításában- a madarak léte és mindennapi tevékenysége tehát nélkülözhetetlen a földi élet fenntartásában, ebből következően az ember, mint faj fenntartásában is.

4